Tuinbouw

De Molengraafse Hoeve is een kleinschalig tuinbouwbedrijf. Er wordt een zeer breed assortiment aan groenten en fruit verbouwd, zodat er afwisselende werkzaamheden zijn voor de hulpboeren en er een breed assortiment verse groentes verkocht kan worden in de winkel en op de veiling. In totaal worden er ruim 25 verschillende soorten groenten en fruit geteeld. 

Op een deel van het veld achter het huis staan appelbomen, diverse bekende soorten zoals Elstar appels en Goudrenetten, maar ook een aantal nieuwe rassen zoals de Wellant en Lola appel worden geteeld. Daarnaast zijn er een aantal perenbomen.

Het jaar rond worden er seizoensgebonden producten verbouwd en vers van het land verkocht aan de veiling en in de winkel. Van verse aardbeien tot sla in de zomer en van spruitjes tot verse boerenkool in de winter. Ook minder bekende groentes als kapucijners en peultjes worden geteeld. Ook wordt er geexperimenteerd met nieuwe soorten. Zo zijn wij sinds enkele jaren een van de trotse telers van de kiwibes. 

Kortom een enorme diversiteit wat het maakt tot een uniek bedrijf in de tuinbouwwereld.